Vijesti

Dodik stigao u Sud BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik stigao je na danas zakazano ročište u Sudu BiH, gdje je dočekan aplauzom građana i zvaničnika Srpske i srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama.

Među okupljenima koji su došli da daju podršku Dodiku ispred kompleksa pravosudnih institucija BiH su srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Republike Srpske Radovan Višković, te ministri u Vladi Republike Srpske Denis Šulić, Alen Šeranić, Zora Vidović, Petar Đokić, kao i vršilac dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloš Lukića.

Prisutni su i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, te zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović.

Podršku predsjedniku Srpske pružaju i predstavnici Srba u Federaciji BiH, predstavnici organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, veliki broj odbornika u lokalnim zajednicama, studenti, direktori javnih preduzeća i brojni funkcioneri.

Ročište u predmetu protiv Dodika održava se po optužnici Tužilaštva BiH za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Pretres će danas biti održan samo za predsjednika Dodika, s obzirom na to da Sud BiH nije prihvatio zahtjev da se predmet protiv predsjednika Republike ponovo spoji sa predmetom protiv vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića.

Suđenje u postupku koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, umjesto sudije Mirsada Strike, preuzela je sudija Sena Uzunović.

U njenoj biografiji se, između ostalog, navodi da je 1993. imenovana za sudiju Okružnog vojnog suda u Mostaru – Odjeljenje Konjic i tu dužnost je obavljala sve do 1996. godine.

 

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Izvor: srna.rs 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog