Vijesti

Грмуша: Невјероватно је да се у Влади већ шест дана праве мртви

Прошло је већ шест дана откако је Окружни суд у Бањој Луци донио пресуду у којој се директно позвао на одлуку Уставног суда БиХ. У Влади Републике Српске и Министарству правде-мук. Премијер ћути. Министар правде ћути.

Написао је Милко Грмуша, одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука на друштвеној мрежи Икс.

Грмушина реакција се односи на то што се ни Влада Републике Српске, ни министар правде Милош Букејловић ни послије шест дана нису огласили након што је Окружни суд у Бањој Луци, ослобађајући имама Мухарема Штулановића оптужби да је Републику Српску означио као "геноцидну творевину", испоштовао одлуку Уставног суда БиХ, а не Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ који је донијела Народна скупштина Републике Српске.

Милко у наставку подсјећа на чињеницу да је управо Влада била формални предлагач Закона о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ.

"Невјероватно је да се у Влади већ шест дана праве мртви у вези чињенице да се закони који они предлажу парламенту не примјењују на територији Републике Српске".

"Да ли Влада на тај начин индиректно одустаје не само од својих вербално изречених политика, него и од уставног начела да судови у Српској суде на основу закона које усваја Народна скупштина Републике Српске", пита Грмуша. 

"Има ли Влада одговор на питање ко је то законодавац у Републици Српској? Има ли Влада одговор на питање који закони се примјењују у Републици Српској? Има ли Влада одговор на питање ко води политику у Републици Српској? Има ли Влада одговор на питање ко је одговоран за правну анархију у којој се Српска тренутно налази? Сматрам да су због ове незапамћене бруке премијер и министар правде већ требали да поднесу оставке. То је најмање што су могли да учине", додаје Грмуша.

Грмуша на крају позива опозиционе Народне посланике да у складу са чланом 265. Пословника Народне скупштине Републике Српске поднесу интерпелацију за разматрање политичко-правне одговорности Владе Републике Српске због правног дуализма, односно анархије која је тренутно у Српској и која пријети потпуним урушавањем уставно-правне позиције Републике Српске.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog