Republika Srpska

Министарство здравља: Плате мање за 15,8 одсто!

БАЊАЛУКА - Просјечна примања у здравству у фебруару ове у односу на просјечна мјесечна издвајања за плате у прошлој години мања су за 15,8 одсто или за 3,7 милиона КМ, рекао је је помоћник министра здравља и социјалне заштите РС Недељко Милаковић.

Просјечна плата субспецијалисте у здравственим установама секундарног и терцијарног нивоа у фебруару је износила 2.680 КМ, специјалисте 2.265, доктора медицине 1.530, више медицинске сестре 1.088, а медицинске сестре 930 КМ, рекао је Милаковић.

"Специјалисти у примарном сектору у фебруару су у просјеку примили 2.100 КМ, доктори медицине 1.440, више медицинске сестре 970, а медицинске сестре 820 КМ'', истакао је Милаковић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Милаковић је напоменуо да је постигнута усаглашеност и уједначеност примања запослених радника у оквиру истих платних група.

"Укупна издвајања за плату запослених у здравственим установама јавног сектора у фебруару износила су 19,7 милиона КМ, што одговора планираним издацима за ту намјеру'', навео је Милаковић.

Он је рекао да би наведена просјечна примања запослених у здравству у фебруару, требала остати на истом нивоу током ове године. уколико не дође до значајних поремећаја у обезбјеђењу средстава путем доприноса за здравствено осигурање.

Према његовим ријечима, Министарство ће наставити пратити примјену Закона о платама ради обезбјеђења законитости рада и остваривања планских циљева и задатака здравственог сектора у овој години.

"Влада РС је именовала Комисију, чији је задатак да анализира примјену Закона, у року од 60 дана од дана ступања на снагу и поднесе извјештај, који очекујемо'', рекао је Милаковић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog