Društvo

У ФБиХ отказе добило 15.586 радника

БАЊА ЛУКА - У прва три мјесеца ове године на евиденцију Завода за запошљавање Федерације БиХ, пријавило се 26.185 лица, од којих су 15.586 они који су отказе добили због економске кризе, изјавио је директор Завода Миралем Шарић.


"На евиденцији Завода у јануару су биле 342 174 особе, док је у марту број пријављених износио 343 317. С обзиром на то колико се посљедњих мјесеци у јавности потенцира питање отпуштања радника усљед рецесије, можемо рећи да разлика у броју незапослених у јануару и марту ове године и није драстична", оцијенио је Шарић.

Он је додао да је у посматраном периоду са евиденције незапослених особа у ФБиХ, по разним основама, брисано 21 510 лица, од чега су запослене 10 883 особе.

"Број незапослених у марту ове године мањи је за 85 особа у односу на фебруар. То су показатељи које ми константно истичемо, али се, нажалост, у јавности слабо или никако не чују", нагласио је Шарић.

Он је најавио да је у овој години планирана реализиција неколико пројеката међу којима је и суфинансирање запошљавања особа са инвалидитетом и других теже запошљивих група, суфинансирање запошљавања младих без радног искуства, као и програм самозапошљавања и запошљавања повратника.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog