Sport

Икодиновић се нагодио

 

 НОВИ САД - Споразум о вансудском поравнању о накнади материјалне и нематеријалне штете између познатог ватерполисте Данила Икодиновића и Пајице Дејановића из Ђурђева, учесника у саобраћајној несрећи коју је изазвао Икодиновић, је постигнут, потврдио је агенцији Бета Милан Ђукић, један од адвоката ватерполисте.


 

„Икодиновић је са Дејановићем постигао споразум и у потпуности га испунио, тако да Дејановић према њему више нема никаквих потраживања", казао је Ђукић.

Додао је да је споразум „џентлменски", да је постигнут брзо и реализован „на обострано задовољство".

„Икодиновић, као и много пута у својој спортској каријери, није бјежао од одговорности, већ се у потпуности суочио са кривично-правним и грађанско-правним посљедицама свог поступка", навео је Ђукић.

Адвокат није прецизирао појединости споразума.

Ватерполиста Данило Икодиновић проглашен је у марту ове године кривим због угрожавања јавног саобраћаја и Општински суд у Новом Саду му је изрекао новчану казну од 70.000 динара.

Суд је Икодиновићу због вожње мотоцикла у алкохолисаном стању одредио и меру безбједности забране управљања возилима А категорије (мотоцикли) у периоду од осам мјесеци од правоснажности пресуде.

Општински суд је оштећеног Пајицу Дејановића упутио на парнични поступак ради надокнаде штете.

Дејановић је возио аутомобил у који је Икодиновић ударио мотоциклом и изазвао несрећу. У овој несрећи Икодиновић је теже повријеђен, а повреде је доживио и Дејановић.

Икодиновић је проглашен кривим да је угрозио саобраћај 28. јуна на путу Зрењанин-Нови Сад, када је, при неприлагођеној брзини, налетио мотоциклом на путнички аутомобил којим је управљао Дејановић (26) из Ђурђева.

Пребрзо возећи мотоцикл марке „јамаха", он је ударио у задњи дио „заставе корал" која се кретала у истом смеру.

Од ударца се аутомобил одбио у десну страну и ударио у цистерну коју је вукао трактор, па се цистерна преврнула.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog