Društvo

Награђени најбољи ученици РС

БАЊА ЛУКА - Фондација "Др Милан Јелић" уручила је данас најталентованијим ученицима основних и средњих школа у Републици Српској посебна признања и новчане награде.


Новчане награде у износу од по 500 КМ добило је 11 најталентованијих ученика основних школа, док је по 700 КМ добило четири ученика средњих школа.

За награђане ученике, који су се у досадашњем школовању истакли општим успјехом, примјерним владањем, а нарочито одређеним талентом, данас је уприличен и пријем којем је присуствовао предсједник РС Рајко Кузмановић.

У обраћању награђеним ученицима, Кузмановић је нагласио да се од њих очекује да наставе путем успјеха којим су кренули и којем су посвећени на понос свих чланова заједнице.

"Данас смо наградили изврсност. То је круна једне акције која је почела у марту ове године слањем дописа основним и средњим школама да Фондацији доставе сописак ученика за које сматрају да се својим талентом и креативношћу издвајају од друге дјеце", рекла је новинарима у Бањој Луци Тања Ђаковић, директор Фондације "Др Милан Јелић".

Она је најавила да ће Фондација наставити да подстиче најталентованије ученике и студенте и то првенствено зато што се њима тренутно не посвећује довољно пажње о чему, како је рекла, говори и податак да се тренутно не води ни евдиденције о посебно талентованим ученицима.

"Било је заиста много приједлога и надам се да ће у наредном периоду ученици који буду потврдили континуиран успјех бити у прилици да буду награђени", рекла је Ђаковић.

Ученица седмог разреда Милица Ђукић из Прњавора, једна од добитника признања, истакла је да још њених вршњака заслужује признање какво је добила и она за успјех на општинском и прво мјесто на републичком такмичењу из математике.

Матуранткиња из Невесиња Јелена Радовић признање и награду добила је за успјешан наступ на домаћим и међународним такмичењима из математике, као и за овогодишњи одлазак на међународну матеметичку олимпијаду у Бремену.

Она је нагласила да је пријем и сусрет са предсједником РС велика част за сваког гарђанина, а за њу лично признање за уложени труд и постигнути успјех.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog