Politika

Ђокић: ПИК потврдио да је БиХ инвалидна земља

БАЊА ЛУКА - Сједница Савјета за провођење мира (ПИК) само је још једном потврдила да и међународна заједница у БиХ путем ОХР-а признаје да је БиХ инвалидна земља и да је у таквој позицији и због погрешне политике коју проводи у БиХ, изјавио је предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић.


''Било је крајње вријеме да ПИК стане у одбрану социјално угроженог становништва у БиХ и да на тој основи затражи рјешења од институција власти. Међутим, ОХР се путем ПИК опредјељује искључиво за бављење тешким политичким питањима у БиХ око којих је тешко постићи сагласност'', оцијенио је Ђокић.

Он је рекао да, с друге стране, већ од данас, ступањем на снагу Закона о акцизама, огроман број грађана БиХ постаје сиромашнији, јер ће основне животе намирнице плаћати знатно скупље, с тенденцијом да цијене расту.

''Зато се мора учинити одлучујући напор и међународне заједнице и домаћих институција да БиХ воде њени грађани на начин који је реално могућ, а то је без пуно политизирања и стварања подјела којих је протеклих 14 година било и превише'', сматра Ђокић.

Управни одбор ПИК закључио је јуче да ОХР треба да остане у БиХ док не буде испуњено пет циљева.

У коминикеу након дводневног засједања ПИК изражена је забринутост и разочарење степеном помака начињених након претходног састанка у марту, те затражено од високог представника у БиХ Валентина Инцка да настави са предузимањем свих одговарајућих мјера да би постављени циљеви били у потпуности реализовани.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog