Politika

СДА разматра смјену Тарика Садовића?

САРАЈЕВО - Предсједништво СДА сутра би на сједници могло разматрати питање смјене министра безбједности БиХ Тарика Садовића, на чије мјесто би могли доћи актуелни потпредсједник ФБиХ Мирсад Кебо или бивши амбасадор БиХ у Вашингтону Бисера Турковић.


Предсједник СДА Сулејман Тихић сутра би могао предложити смјену, а постоји опција да Садовић заротира позицију са Кебом.

Незванично се наводи да није извјесно да би овакав сценарио могао добити подршку новог руководства СДА, али да Кебо има снажну подршку међународне заједнице, посебно Американаца, који су склони и Бисери Турковић.

Сагласност за ова два имена отишла је из америчких кругова према СДА, а Кебу фаворизују и неки званичници полицијских агенција у БиХ.

Генерални секретар СДА Амир Зукић рекао је да ће сутра одржати сједницу Предсједништва, али не зна хоће ли на дневном реду бити Садовићева смјена.

Зукић је нагласио да је на дневном реду актуелна политичка ситуација и нека кадровска рјешења, а биће додијељена специфична задужења члановима Предсједништва СДА.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog