Politika

Васић: Не треба нам референдум о уласку у НАТО

БАЊА ЛУКА - Извршни секретар СНСД Рајко Васић рекао је да не треба организовати референдум о уласку у НАТО, додајући да у Републици Српској постоји увјерење о томе да Српска и БиХ треба да уђу у ЕУ и НАТО и да је то интегративни пут гаранције и напретка.


Коментаришући писмо лидера ДСС Војислава Коштунице упућено премијеру РС Милораду Додику поводом одлуке Предсједништва БиХ да упути формални захтјев за чланство у НАТО, а у којем се заложио за одржавање референдума српског народа о уласку у НАТО, Васић је рекао да Коштуница "нема разлога ни потребе да се мијеша у питања која се тичу РС и Срба у БиХ".

"Наш став је да не треба организовати референдум, да РС и БиХ имају легално демократски уставно изабране органе који могу о томе да одлучују, а неке одлуке су већ и донесене", рекао је Васић.

Он је нагласио да референдум о уласку у НАТО није најбоља политичка методологија у оваквој БиХ, јер би, како је рекао, могао да буде извор нове политизације, сукоба и потенцијално опасних ситуација.

"Ми се морамо држати Дејтонског споразума и нећемо ићи против општих европских трендова", истакао је Васић.

Он је рекао да Србија и њен предсједник Борис Тадић поштују дејтонски уставни мозаик БиХ, а то значи да се залажу за трајност РС, што је, како је рекао, довољно за Српску.

"Све друге политичко-позоришне или виртуелне ситуације и процеси који се предлажу нису добри", рекао је Васић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog