Politika

Ибран Мустафић: Тужићу и Владу и премијера Мујезиновића

САРАЈЕВО - Jедан од оснивача Странке демократске акције Ибран Мустафић најавио је да ће тужити Владу Федерације БиХ и премијера Мустафу Мујезиновића ''због увредљивих изјава'' на рачун ратних војних инвалида у ФБиХ.


Мустафић, који је и аутор књиге ''Планирани хаос 1990-1996'', појаснио је да га је ''опасно наљутила'' најава федералног премијера да, с циљем оздрављења економске ситуације, све ратне војне инвалиде који су право стекли послије 2004. године треба оставити до окончања ревизије.

Ова и сличне изјаве изнесене су током недавних преговора представника федералних власти са ММФ у вези са обезбјеђивањем стенд-бај аранжмана.

''Ко још не зна да су људи без образа још '93. године остајали к'о фол инвалиди? И, док су такви себи намјештали папире, а нисам им ја то омогућио него криминална власт, јер јој је то тада одговарало да се додворава уситно, мени није било ни на памети да уопште о себи размишљам'', рекао је сребренички ратни војни инвалид.

Он је ''без длаке на језику'' поручио да не може вјеровати Мујезиновићу, и запитао се шта је нови федерални премијер радио ''кад се скрасио у Развојној банци ФБиХ''.

Коментаришући најаве федералног премијера да ће тражити да се и „златни љиљани" одрекну својих примања, Мустафић је иронично констатовао да се тога може одрећи бивши федерални премијер Неџад Бранковић.

На новинарску констатацију да ''њему нико не ваља'', Мустафић је рекао да овдје мора поменути премијера Републике Српске Милорада Додика који је, ''шта год ко мислио о њему'', за разлику од политичара у ФБиХ, ''узео најодговорнију функцију''.

Он је устврдио да ће ''ова јесен бити или увод у револуцију или у лагано умирање''.

Мустафић већ годинама покушава да свима који желе да га слушају објасни како то да је 1995. године „комплетна сребреничка мафија жива и здрава изашла из Сребренице, а све поштене главе су нестале".

Његова књига ''Планирани хаос 1990- 1996'', произвела је радикалне реакције неких Бошњака повратника који су га прије извјесног времена брутално претукли..

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog