Politika

Србија: Нови позиви Влади да поднесе оставку

БЕОГРАД - Предсједник Економског савјета Демократске странке Србије Ненад Поповић и лидер Нове Србије Велимир Илић позвали су Владу Србије да, због лошег рада у првој години, поднесе оставку, оцијенивши да Србији пријети социјална и економска катастрофа ако не буду расписани нови избори.


Поповић и Илић истакли су да Влада нема капацитет да се избори са нагомиланим проблемима и да хитно треба да поднесе оставку, "ако има имало морала".

"Земља се налази пред социјалном експлозијом", истакао је Поповић на конференцији за новинаре у Кнез Михаиловој улици у Београду, и додао да је политика Кабинета премијера Мирка Цветковића довела до пада индустријске производње, поскупљења нафтних деривата и прехрамбених производа и направила дуг од четири милијарде евра.

Он је нагласио да је једини излаз из кризе оставка премијера, напоменувши да је Србији потребна нова влада која ће сву енергију усмјерити на развој и унапређење домаће привреде, те очување радних мјеста.

Илић је затражио оставку Владе због неиспуњених обећања датих грађанима Србије.

"Морамо имати у виду чињеницу да је 100 000 људи остало без социјалног осигурања, 50 000 људи је на бироу рада, док се новац грађана троши без икаквог плана и одговорности", оцијенио је Илић.

Он је навео да су све инвестиције у Србији стале, да се више не ради нити се радници запошљавају.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog