Kultura

Промовисан албум Трипсајкла

БАЊА ЛУКА - У оквиру овогодишњег Демофеста данас је промовисан Бип (Beep), албум састава Трипсајкл (Тripcycle), који је прошле године заузео треће мјесто на овом фестивалу. На промоцији су, поред чланова састава, говорили директор фестивала Бранкица Јанковић и Бане Локнер, музички критичар и предсједник овогодишњег жирија Демофеста.


Јанковићева је похвалила Трипсајкл као састав који је свој посао у студију одрадио у рекордном року, "показавши свима како су један озбиљан, навјежбан и одговоран бенд".

Локнер се дотакао њиховог умјетничког израза, нагласивши да су освјежење за домаћу сцену, те да им невербални израз ни у ком случају није хендикеп. "Албум Бип је свакако сјајан почетак, сигуран сам успјешне каријере новосадског бенда", закључио је Локнер.

Чланови састава су нагласили, да је чисто инструментални карактер њиховог бенда, са једне стране порука да је универзални језик заправо музика, те да ту емоцију може да осјети било који човјек, без утицаја језичке баријере.

Више него једном, чланови састава су се захвалили организацији фестивала и Бањолучанима, наглашавајући да им је необично драго што су поново ту, те да проживљавају поново лијепе успомене од прошле године.

Трипсајкл постоји од 2005. године, а чине га Јовановић Дарко (гитара), Ћирјаковић Дејан (бубањ), Роберт Фишер (бас) и Ненад Љубичић (клавијатуре).

У протекле четири године имали су доста наступа на различитим манифестацијама, фестивалима, ТВ емисијама, а издвајају се наступи на Егзиту (06/07/08) и Нектар Демофесту(2008).

Њихов први албум Бип издали су за регионална тржишта ПГП РТС, Хајат продукција и Далас рекордс; уз подршку Нектар Демофеста. Бенд је, између осталог, радио и музику за кратке филмове "Жртва" и "Африка" редитеља Гвоздена Ђурића.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li visoki predstavnik Valnetin Incko treba da nametne zakon o zabrani negiranja genocida u BiH?

Rezultati ankete
Blog