Društvo

БиХ: Нове регистарске таблице и саобраћајне дозволе од 28. септембра

САРАЈЕВО - Издавање нових регистарских таблица и саобраћајних дозвола у БиХ почеће од 28. септембра, потврђено је у Министарству саобраћаја и комуникација БиХ.


Власници аутомобила ће документа мијењати када им истекне регистрација возила, а тада ће добити власничку картицу и потврду о регистрацији, док ће на аутомобилу морати имати наљепницу о техничком прегледу.

"Возило неће моћи промијенити власника ако нема тај документ", рекла је за сарајевску штампу Амила Опардија, портпарол Агенција за идентификационе документе /ИДДЕЕА/.

На крају, слиједи издавање потврда о регистрацији возила. Опардија је навела да се након увођења овог документа више неће издавати досадашња прометна дозвола, с тим да ће одређено вријеме оба документа бити важећа.

Заправо, возачи неће морати мијењати дозволу све док не попуне све рубрике за продужење важности регистрације возила на својој саобраћајној дозволи.

Предвиђено је да у наредних пет година у употреби паралелно буду и саобраћајне дозволе и потврде о регистрацији, а садашње таблице важиће до истека регистрације.

Нове таблице ће се разликовати од данашњих - у лијевом дијелу биће плаво поље са натписом БиХ, по узору на праксу у ЕУ.

Новим правилником, који ће бити објављен у понедјељак, осим ове предвиђа се још једна измјена - на таблицама ће бити слово и два броја - слово - три броја, за разлику од досадашњих таблица са три броја - слово - три броја.

Колико ће коштати нове регистарске плочице и сви потребни документи још није познато.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog