Društvo

Случај ''Јуришић'': Амбасадор Србије демантовао наводе МИП БиХ

БAЊA ЛУКA - Амбасадор Србије у БиХ Грујица Спасовић демантовао је наводе из саопштења Министарства иностраних послова БиХ да је рекао да би половином септембра на слободи требало да буде Илија Јуришић, оптужен за ратни злочин у случају "тузланска колона".


Спасовић је потврдио да се 19. августа састао са министром иностраних послова БиХ Свеном Алкалајем и да су током разговора констатовали да би било корисно да се што прије оконча судски поступак против Јуришића.

"Само сам поновио речи главног тужиоца за ратне злочине у Србији Владимира Вукчевића да ће судски процес против Јуришића, највероватније, бити окончан у септембру. Ни у једном тренутку нисам прејудицирао какав ће бити исход процеса који се води против Јуришића. Нисам правник по струци и није у мојој надлежности да коментаришем судске одлуке", рекао је Спасовић.

Он је додао да је, према информацијама којима располаже, у "случају Јуришић" остало још једно свједочење почетком септембра путем видео-линка из Сарајева.

"То ће ваљда бити последње што ће се у том процесу урадити пре него што се изрекне пресуда", истакао је Спасовић.

Спасовић каже да је због погрешне интерпретације добио извињење из кабинета министра Aлкалаја и увјерење да ће Министарство прослиједити деманти ове информације.

Из Министарства иностраних послова БиХ раније је саопштено је да се министар Алкалај током сусрета са Спасовићем интересовао за случај Илије Јуришића, те нагласио да би његово скоро пуштање на слободу послало добру поруку.

"Амбасадор Спасовић је истакао да је случај `Јуришић` у процедури и да би половином септембра он могао бити на слободи", наводи се у саопштењу из МИП-а БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog