Društvo

Aбу Хамзин случај траје неоправдано дуго

БАЊА ЛУКА - Суд БиХ неоправдано дуго разматра одлуку о депортацији неформалог вође муџахединске заједнице у БиХ Имада ал Хусеина - Абу Хамзе, који се већ 10 мјесеци налази у Имиграционом центру, сматра директор Службе за послове са странцима БиХ Драган Мектић.


Мектић је истакао да је он у два наврата доносио одлуку о депортацији Абу Хамзе, јер је ријеч о особи која је опасна по националну безбједност.

"Абу Хамза је уложио апелацију Уставном суду БиХ, који је наложио Суду БиХ да преиспита моје одлуке. За ревизију одлуке о Абу Хамзиној депортацији и доношење нове, потпуно исте, требало ми је само два дана, а Суд БиХ је разматра мјесецима", каже Мектић и додаје да за тим нема стварних разлога ни потребе.

Говорећи о захтјеву Удружења логораша Републике Српске да се муџахедини, којима су одузета бх. држављанства, умјесто депортације процесуирају пред правосуђем БиХ, Мектић је рекао да о томе треба да одлучи Тужилаштво БиХ.

Ако они желе да их процесуирају, ми ћемо зауставити сваки даљи поступак у вези са њиховом депортацијом, нагласио је Мектић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog