Kultura

Д Фол вечерас на Јелен пиво фестивалу

БЕОГРАД - Легендарни британски пост-панк бенд "Д Фол" (The Fall) наступиће вечерас у београдском Студентском културном центру као звиjезде фестивала "Јелен пиво лajв".


Бенд "Д Фол" предвођен харизматичним пјевачем Марком Смитом одржаће свој други концерт у СКЦ након што је 1990. одушевио бројну београдску публику.

Овај бенд основан је 1975. године, а током година имао је небројено много персоналних промјена, наступајући у више од 30 постава.

Џон Спенсер, један од актуелних музичара који је коријене америчке музике приближио алтернативној публици, представиће на овом фестивалу нови бенд "Heavy Trash".

Спенсер је прије неколико година наступио у Београду са тадашњим саставом "Blues Explosion", а овога пута представља нешто другачији звук, најближи рокабилију.

Од српских бендова у великој сали првог дана фестивала представиће се и познати новосадски састав "Обојени програм", затим београдски "Канда, Коџа и Небојша", као и нешто млађи бенд "Жене кесе".

Дан касније, 19. септембра, на истом фестивалу свираће и култни британски пост-панк бенд из Ливерпула "Echo & the Bunnymen".

Овај састав период највеће славе доживљава средином осамдесетих, након изласка бестселера "Ocean Rain".

Другог дана фестивала наступиће и нови британски бенд "The Rakes", као и домаће групе "Ева Браун", "Нежни Далибор" и "Велики презир".

Паралелно са програмом на главној фестивалској бини, у Малој сали СКЦ-а првог дана, 18. септембра, публика ће имати прлику да види саставе "Trance Balkan Desorganisation", "Никад доста", "Шинобуси", "Попечитељи", Flip Out" и "Еуфориа", док ће за добро расположење током другог дана фестивала, 19. септембра, бити задужени "Мелодром", "Бо", "Слаптрап", "Аутопарк", "Ирфан Муертес" и "Вирвел".

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog