Društvo

Oдлука НСРС: Тјентиште-културно добро од изузетног значаја

БАЊА ЛУКА - Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су данас одлуку о утврђивању спомен-комплекса Тјентиште културним добром од изузетног значаја.


На приједлог министра просвјете и културе РС Антона Касиповића из парламентарне процедуре претходно је повучен приједлог одлуке о утврђивању спомен-комплекса Мраковица на Козари културним добром од изузетног значаја.

"За дефинисање зла какво се у Другом свјетском рату десило на Козари треба пет, шест или више деценија", рекао је Касиповић додајући да о томе свједоче најаве прве посјете високих црквених достојанственика католичке цркве Јасеновцу, након више од шест деценија.

Он је истакао да је потребно утврдити идентитет неколико стотина дјеце страдале на Козари и да ће Министарство консултовати Завод за заштиту споменика културе РС и Републички завод за заштиту културно-историјског и природног насљеђа РС да би се донијела одговарајућа одлука о спомен-комплексу Козара.

У току је разматрање Правилника о платама омбудсмана за дјецу, након чега слиједи редовна тачка избор и именовања.

Тиме би требало да буде окончана 32. сједница, која је започела 15. јула, а након тога требало би да почне и наредно засједање, на чијем дневном реду су 44 тачке.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog