Društvo

Црна Гора: Керуме, не руши пријатељске односе

ПОДГОРИЦА - Црногорска амбасада у Хрватској осудила је националистички испад градоначелника Сплита, Жељка Керума у којој је ширио мржњу и нетрпељивост према припадницима других нација, међу њима и Црногорцима.


„Изражавамо чуђење и протест да је државна телевизија отворила свој канал за овакве примитивне и ксенофобичне нападе, а да не говоримо колико то брине јер долази од градоначелника другог по величини града у Хрватској", каже се у реаговању амбасаде, које преносе подгорички медији.

Додаје се да су сигурни да такви „појединачни националистички испади, премда тешки", не могу нарушити, нити угрозити традиционално добре и здраве односе два пријатељска и блиска народа.

Градоначелник Керум је рекао да су Срби и Црногорци у прошлости нанијели много зла Хрватима и да не би пристао да му они „уђу у породицу".

Он је, говорећи о отварању српских трговачких центара у Хрватској и улагањима Мирослава Мишковића на том тржишту, казао - „Срби нам никад ништа доброг нису донијели, па неће ни сад. Не само Срби, него и Црногорци".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog