Politika

Садик Ахметовић у сукобу интереса због зем-задруге?

БАЊА ЛУКА - Посланик у Парламенту БиХ и кандидат Странке демократске акције за министра безбједности БиХ Садик Aхметовић је у сукобу интереса, јер је оснивач и сувласник Земљорадничке задруге Сребреница која је од Савјета министара БиХ ове године добила 40.000 КМ.


Пријаву и документе који то доказују група грађана упутила је Централној изборној комисији БиХ, што је потврдила портпарол ЦИК Максида Бајрамовић.

„Добили смо и захтјев за провјере и од предсједавајућег Савјета министара БиХ Николе Шпирића. Поступићемо као и са свим досадашњим пријавама. Пријава може да буде за било коју особу и од било кога. Може да буде и анонимна", каже Бајрамовићева.

Она је навела да ЦИК дневно добија десетак пријава.

„Не могу сада да процијеним када би могла да буде завршена провјера навода из ове пријаве. Можда ћемо више података имати идуће седмице. Тренутно не могу ништа да прецизирам, јер све зависи од навода у пријави", каже Бајрамовићева.

ЦИК је прије нешто више од мјесец утврдила да Садиковић испуњава све услове да се кандидује за министра безбједности БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog