Politika

НС РС о Закону о Пензијском резервном фонду

БАЊА ЛУКА - Посланици Народне скупштине Републике Српске разматраће данас Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о Пензијском резервном фонду РС.


У наставку сједнице запоечете прије два дана пред посланицима ће се наћи и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о научноистраживачкој дјелатности, те Приједлог закључка за доношење Закона о измјенама и допунама Закона о нотарима.

Посланици би данас на приједлог клубова посланика СДС и СНСД требало да утврде став Народне скупштине РС поводом раније наметнутих одлука високих представника у БиХ о смјени већег броја лица у РС.

На дневном реду је више извјештаја и информација, међу којима о иззвршењу Буџета РС за првих шест мјесеци ове године, о раду МУП у првих пола године, о сарадњи институција РС са Хашким трибуналом за други квартал 2009. године и о реализацији Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за првих шест мјесеци ове године.

Посланици ће разматрати и годишње извјештаје Комисије за хартије од вриједности РС, Агенције за осигурање РС, те стању у задружном и сектору прерађивачке индустрије, енергетике и рударства.

На дневном реду су информације о извршеној приватизацији државних предузећа и банака у РС, о обавезама које за БиХ проистичу из процеса придруживања ЕУ, о програмирању и кориштењу предприступне помоћи ЕУ и организацији и раду Републичке управе за инспекцијске послове.

У току јучерашњег засједања усвојено је десет закона, углавном измјена и допуна већ постојећих закона, те девет законских нацрта, док је разматрање Нацрта закона о одузимању имовине стечене извршењем кривичног дјела, одгођено је за уторак, 29. септембар.

Ово је предложио предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић како би се до тада обавили разговори са руководством РТРС о могућем ТВ преносу те тачке, коју је Колегијум процијенио као најбитнију за јавност.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog