Politika

СДА саопштила: Додик и Мујезиновић се нису договорили (?!)

САРАЈЕВО - Састанак премијера Федерације БиХ Мустафе Мујезиновића и премијера Републике Српске Милорада Додика је пропао јер је Додик покушао да састанак искористи да ослаби притисак међународне заједнице, саопштила је Странка демократске акције.


Како се наводи, Мујезиновић је планирао да са Додиком разговара о реализацији одлука високог представника, деблокади „Електропреноса БиХ" и рјешавању низа других проблема насталих усљед антидејтонског деловања из Српске.

У саопштењу се наводи да је „очекивано, састанак пропао", јер је „Додик овај састанак намјераво да искористи како би ослабио притисак међународне заједнице и одгоди евентуалне санкције, а касније да настави са опструкцијама у рјешавању текућих проблема и антидејтонским деловањем".

„Под изговором такозване заштите етничких и ентитетских интереса, Милорад Додик има само два циља: да по сваку цијену избјегне кривичну одговорност и очува пројекте Радована Караџића и Ратка Младића", саопштила је СДА.

Та странка је истакла да остаје при својим ставовима, према којима се „одлуке високог представника морају спроводити, те да уколико не буде пуне имплементације Дејтонског споразума, онда нема ни ентитета Република Српска и Федерација БиХ".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog