Društvo

Касни отварање завода за судску медицину

БАЊА ЛУКА - Завод за судску медицину Републике Српске, који се налази у Бањалуци, неће почети са радом 1. октобра како је раније најављено, већ у понедјељак 5. октобра, рекао је директор Завода Жељко Каран.


Он је додао да је завршена и пројектна документација за уређење простора око зграде, а да је, након што се изгради паркинг и уреди остала површина, планирана церемонија отварања Завода који ће до тада нормално обављати посао.

Према Карановим ријечима, са локалном влашћу у Требињу договорено је да се покрене процедура формирања одјељења Завода и у овом граду, што подржава ресорно министарство и општинска власт, па би у наредном периоду требало да се крене са реализацијом и процедурама јавних набавки, јер су непходни простор и опрема.

Директор Завода за судску медицину Српске рекао је да би ускоро требало да се покрене и поступак у вези са набавком опреме за ДНК лабораторију Завода, чиме ће бити ријешено и питање формирања форензичке лабораторије.

"Представници Међународне комисије за нестала лица, чија се ДНК лабораторија налази у објекту Завода, већ неколико мјесеци одбијају да потпишу уговор о њеном статусу у овом објекту", истакао је Каран.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog