1

Društvo

Француска министарка захвалила Србима на солидарности

Београд - Француска министарка спорта Рама Јад нада се да ће сви осумњичени за убиство Француза Бриса Татона бити ухапашени и осуђени за тај злочин.


"Изражавам захвалност српском народу на солидарности коју је показао према породици Бриса Татона и француском народу", рекла је француска министарка на конференцији за новинаре послије разговора са министром унутрашњих послова Србије Ивицом Дачићем у Београду.Дачић је рекао да је ухапшено десет осумњичених за убиство Бриса Татона, а да се двојицом још трага.

Са француском министарком у Београд је дошао и предсједник фудбалског клуба Тулуз Оливије Сапран.

Портпаролка Окружног суда Ивана Рамић потврдила је раније данас да је тужилац преквалификовао кривично дјело за које се терете нападачи на Бриса Татона у тешко убиство.

Неколико стотина грађана одало је данас пошту настрадалом француском држављанину Брису Татону паљењем свијећа и полагањем цвијећа на Тргу Републике, у центру Београда.

Окупљени су, испред споменика кнезу Михаилу, изразили тугу што се такав трагични инцидент догодио у Београду - граду који је, како су истакли, увијек отворених руку прихватао госте.

Више невладиних организација које су за петак планирале одржавње скупа под слоганом "Одговор грађана на насиље" је саопштило да полиција није одобрила окупљања у граду, али ова вијест није добила потврду из полиције.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog