Društvo

Неизвјесно присуство представника РС на сједници ''Електропреноса''

БАЊА ЛУКА - У Бањој Луци би сутра требало да буде одржана сједница Управног одбора "Електропреноса БиХ", потврдио је данас члан УО ове компаније Милорад Ђекановић.


Он није могао да потврди да ли ће присуствовати сутрашњој сједници, наводећи да Народна скупштина Републике Српске данас расправља о томе.

Ђекановић је навео да чланови УО "Електропреноса БиХ" из РС неће учествовати на сједницама УО уколико парламент Српске данас потврди закључке Владе РС.

Члан УО из Федерације БиХ Кемал Соколија тврди да рад овог тијела и Управе компаније мора бити деблокиран по сваку цијену.

"Ако се представници РС не појаве, одлуке могу бити донесене гласањем `четири члус један` члан. Наиме, постоји могућност да на сједници буде пет чланова. Уз нас из ФБиХ могла би бити независни члан Селија Витакер", рекао је Соколија.

Предсједник Владе РС Милорад Додик рекао је да се чланови УО "Електропреноса БиХ" из РС неће повући из овог тијела, али да неће учествовати у његовом раду.

"Неће се повући, али неће учествовати у раду овог тијела, и то је јасно", рекао је Додик јуче новинарима у Бањој Луци.

Народна скупштина РС наставиће данас у Бањој Луци расправу о информацији о законима које је 18. септембра покушао да наметне високи представник у БиХ, а којима се регулише рад "Електропреноса БиХ". Влада РС одбацила је те одлуке као задирање у власничке односе и кршење права акционара, која штите међународне норме.

Влада РС наложила је 24. септембра члановима у органима "Електропреноса БиХ" из РС да не учествују у раду ове компаније, а чланови Управног одбора из РС се посебно задужују да не учествују у раду овог одбора, док чланови Скупштине акционара или њихови заступници не усагласе начине и приступе за рјешавање проблема у "Електропреносу БиХ".

У УО "Електропреноса БиХ" су три члана из РС, четири из ФБиХ и један независни који је странац, док Брчко дистрикт нема свог представника.

Сједница УО "Електропреноса БиХ" заказана за сутра у Бањој Луци, са почетком у 12.00 часова.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog