Društvo

Покушај напада на владику Василија у Сарајеву

БИЈЕЉИНА - Епископ зворничко-тузлански Василије рекао је да га је у Сарајеву на излазу из зграде Међурелигијског вијећа покушало напасти једно лице, али да је то спријечила полиција.


"Био је то покушај напада непознатог лица на мене, али је полиција брзо реаговала и ефикасно спријечила напад, на чему смо им захвални'', изјавио је владика Василије у интервјуу за Информативну службу Епархије зворничко-тузланске.

Инцидент се догодио на изласку из зграде Међурелигијског вијећа, на путу према згради Митрополије, након сједнице Вијећа одржане у сриједу, 30. септембра.

Истакавши да је на сједници говорио о давно отвореном питању зграде Богословије у Сарајеву које није ријешено до сада , владика Василије је позвао међународну заједницу да указом врати зграду Богословије Српској православној цркви.

"Казао сам много пута до сада да је федерална Влада то могла да учини и заврши у веома кратком року, али пошто није, онда позивам представнике међународне заједнице, који свој посао виде у равноправном статусу и третману свих људи, да покажу и оправдају своје назначење у БиХ. Изненађени смо да међународна заједница до сада самоиницијативно то није учинила. Нека једноставно указом врате зграду СПЦ'', рекао је владика Василије.

Он је истакао да се мјесецима манипулише са црквом у Коњевић Пољу, али да је СПЦ ту урадила своје и да сада неко свјесно жели да одуговлачи позитивно рјешење. Док надлежни, додао је он, не ријеше то питање, а очигледно је да не жел,е јер се онда губи једно питање којим су многи манипулисали, у храму у Коњевић Пољу ће се од сада, сваке недјеље, редовно вршити богослужења.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog