Društvo

Бин Ладенова порука на сајту домаћих муслимана

САРАЈЕВО - На федералном сајту "Пут вјерника" постављена је нова аудио порука Осаме бин Ладена са преводом на српски језик, а снимак носи потпис Ал Сахаба или "Облака", пропагандног крила Ал Каиде.


"Ускоро ће се слећи прашина рата у Авганистану, након чега нећете наћи траг ниједног Американца, јер ће они отићи далеко преко Атлантика, ако бог да, и остаћемо само ми и ви, да се потлачени осветимо тлачитељу", наводи се у поруци најтраженијег свјетског терористе.

Ова порука објављена је на сајту "Пут вјерника" послије серије позива на џихад и разног пропагандног материјала талибана из Авганистана, чеченских радикалних исламиста и акција "Багдадског снајперисте".

Иза овог сајта, наводно, се налази вођа вехабијске заједнице из Горње Маоче код Брчког Нусрет Имамовић, чије је поруке раније преносио попут оне у којој објашњава вјерницима како самоубилачки напади нису забрањени, те да их треба користити "у изузетним приликама и ситуацијама".

Имамовић и власти из Тузле већ дуже вријеме споре се око школе у Горњој Маочи, коју су његови сљедбеници окупирали и уче дјецу према школском програму Саудијске Арабије.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog