Društvo

Заједничка вјежба: Помоћ у несрећама - Спреча 2009

ПЕТРОВО - У општинама Петрово и Добој у Републици Српској (РС) и Грачаница, Лукавац и Добој исток у Федерацији БиХ (ФБиХ) данас ће бити одржана заједничка теренска вјежба "Помоћ у несрећама-Спреча 2009" у којој ће учествовати организоване структуре заштите и спасавања људи и материјалниох добара из ових пет општина.


Командир Општинског штаба Цивилне заштите Петрово Зоран Благојевић изјавио је да ће се овом вјежбом провјерити могућности општинских штабова Цивилне заштите и међусобна координација пет општина "у координираном дјеловању и провођењу мјера заштите и спасавања људи и материјалних добара од природних и других несрећа".

Благојевић је прецизирао да ће у вјежби посебна пажња бити посвећена систему осматрања и узбуњивања, процјени ситуације и доношењу одговарајућих одлука, ради спасавања унесрећених и материјалних добара и санирања посљедица које су изазване природним и другим несрећама.

Вјежба је резултат споразума који су почетком марта потписали начелници општина из долине Спрече са предсједником Провинције Арецо Винћенцом Ћесарелијем, предсједником Провинцијског вијећа волонтера Анђиолом Ванијем и предсједником Волонтера за међународну кооперацију и развој (Воцис) Франческом Бетолијем.

Вјежба је почела у 7.00 часова гашењем пожара у насељу Карановац у општини Петрово, након чега ће бити настављена у преостале четири општине.

Завршна церемонија вјежбе "Помоћ у несрећама-Спреча 2009" биће одржана сутра у Грачаници, када ће учесницима вјежбе признања уручити амбасадор Италије у БиХ Рајмондо де Кардона.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog