Društvo

Регионална сточна изложба у Рогатици

БАЊА ЛУКА - Под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, данас ће на на сточној пијаци Лужница у општини Рогатица бити одржана 45. регионална сточна изложба.


У оквиру манифестације биће организована изложба традиционалних домаћих производа и кућне радиности из 14 општина Сарајевско-романијске и Горњо-дринске регије.

У такмичарском дијелу биће додјељене награде из области говедарства и овчарства, те производње сјеменског, меркантилног кромпира и кајмака.

У области говедарства биће излагане и оцјењиване јунице старије од 10 мјесеци, стеоне и приплодне краве старости до седам година.

Када је ријеч о овчарству бити оцјењиване двизице и приплодне овце у колекцијама од по пет грла од узгајивача који узгајају најмање 50 приплодних грла.

На изложби под називом "Рогатица 2009" ће бити оцјењиван сјеменски кромпир високородних сорти и меркантилни кромпир робних произвођача произведен на површини од једног хектара, као и кајмак из властите производње у количини најмање два килограма.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog