Svijet

Берлускони: Обнова на Сицилији трајаће четири до пет мјесеци

МЕСИНА - Реконструкција стамбених објеката за 520 лица која су, након поплава и клизишта у близини Месине на Сицилије, остала без домова трајаће четири до пет мјесеци, оцијенио је данас премијер Италије Силвио Берлускони.


Према посљедњим подацима службе цивилне заштите у Месини, у невремену су погинула 23 лица, а 35 се још воде као нестали.

"Искуство које смо ималу у Лаквили јединствено је у свијету и даје нам могућност да предвидимо да ће ови квартови моћи да се реконструишу за четири до пет мјесеци", објаснио је Берлускони у изјави за државни радио, подсећајући на веома брзу реконструкцију смјештаја за стотине угрожених након земљотреса у коме је у априлу погинуло око 300 људи у Лаквили, у централној области Абрузес

Зграде које су се срушиле у више локалитета на југу Месине неће бити замијењене идентичним. Влада планира да сагради нове објекте као што су оне у Лаквили.

Берлускони је најавио и да ће на наредном савјету министара предложити да се одобри милијарда евра за оне зоне које се сматрају да постоји хидро-геолошка пријетња.

Медији данас настављају да пишу о непоштовању норми за изградњу и других кршења правила која су одговорна за трагедију у Медини.

Посебну пажњу медији су дали информацијама према којима је општинска полиција града Месине предложила рушење 1 200 илегалних објеката који се налазе сувише близу ријеке и у подножју брда у зонама гдје су честе поплаве и клизишта.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog