Svijet

Блер прешао на католичанство да постане предсједник ЕУ

МОНТРЕАЛ - Ратификацијом Лисабонског споразума уклоњене су и посљедње препреке за тоталну федерализацију "супердржаве ЕУ", оцјењује канадаски Центар за истраживање глобализације "Глобал ресерч".


У тексту под насловом "Лисабонски споразум: Хоће ли ратни злочинац Тони Блер постати предсједник ЕУ?" подсјећа се да је лист "Дејли мејл" почетком седмице писао да је један од првих задатака за постлисабонску ЕУ постављање Тонија Блера за првог предсједника ЕУ.

Овај потез се у великој мјери очекивао од када је Тони Блер прије двије године прешао на католичанство - наводи се у чланку.

Наравно, многи пријатељски, али и непријатељски наклоњени текстови сигурно у наредних неколико недјеља неће поменути да је он оптужен за велики број ратних злочина и злочина против хуманости.

Оптужбе укључује сталне економске санкције, уведене Ираку 1990. године, које је одобрила његова влада, па све до 2003. године, које су резултирале смрћу око пола милиона дјеце - стоји у тексту.

Затим, ту је и удруживање са другом суперсилом у агресивном рату, што је највећи међународни ратни злочин.

Велеиздаја у фабриковању разлога за рат и учешће у политичкој и војној коалицији са САД у Ираку која је употријебила забрањено оружје, као што је бијели фосфор.

Наравно, ирски гласачи нису само "дозволили" Блеру да постане предсједник ЕУ. Према одредбама Лисабонског споразума, Ирци су такође створили нови споразум који више не дозвољава национално вето на кључна питања - као што су усаглашавање пореза, криминал, транспорт, енергија, здравство и услуге.

Шеф Националне платформе Ентони Калам објаснио је значај Лисабонског споразума као средства за успостављање европске федерације која ће, у ствари, имати све моћи и овлаштења једне традиционалне државе.

"Нова ЕУ федерација потписиваће споразуме са другим државама у свим областима својих овлаштења и имаће свој глас у УН и свог министра иностраних послова и властиту дипломатску службу", рекао је Калам.

"Наравно, имајући на уму да је ЕУ била фрустрирана у својим сталним покушајима да поткопа национални суверенитет када је људима коначно дата шанса да имају свој глас и своју ријеч, можемо само да се надамо да је тај цијели подухват ЕУ тако дискредитован да ће политичка опозиција растућој ЕУ федерацији наставити да расте" - наводи "Глобал ресерч" и закључује:

"Предстојеће седмице и мјесеци биће накритичнији за стварање ове `надуване регионалне супесиле`".

"Глобал ресерч" се нада да ће европско грађанство удвостручити своје напоре да заустави ову, како је наведено," јагму за влашћу прије него очврсне" и оцјењује да ће посљедице за цијели свијет, уколико дође до стварања "регионалог монструма" инспирисаног, између осталог, "и окупљањима моћних као што је Билдерберг група", бити "превише лоше да се о њима уопште размишља."

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog