Svijet

Уљудбени се плаше одмазде Јевреја!

ЗАГРЕБ - Малобројна десничарска организација Хрватски уљудбени покрет послала је хрватском министру унутрашњих послова Томиславу Карамарку захтјев за полицијску заштиту од Ефраима Цурофа, директора јерусалимског јеврејског центра Симон Визентал који наводно припрема убиство шефа ХУП Томислава Драгуна.


Драгун захтјев заснива на саопштењу које је Цуроф упутио поводом најаве те организације да ће крајем децембра подићи споменик поглавару Независне државе Хрватске Анти Павелићу у Загребу.

Осим од Цурофа, он заштиту тражи и од гувернера Хрватске народне банке Жељка Рохатинског који је, како сматра Драгун, очигледно сарадник Цурофа, а као могућа пријетња помиње се и извјесни "Ђинђимиловић".

"Цуроф је припремио моје убиство", тврди Драгун, додајући да се након најава о споменику није дуго чекало на реакцију из Јерусалима. Доказ за планирање убиства за Драгуна је и порука једног од учесника Интернет форума на индекс.хр под именом "ђинђимиловић" који се распитивао за неозначени пиштољ или карабин како би сам ријешио постојање таквих "идиота".

Драгун истиче и да се на челу Хрватске народне банке управо налази особа која је, такође сарадник Цурофа, ако не и нешто више, која је Хрватску с каматама задужила за 100 милијарди евра.

Центар Симон Виезентал који броји више од 400.000 чланова, послао је у службеном саопштењу одређену ноту Хрватској у којој се надају да ће њихове власти на вријеме зауставити сумануту идеју о постављању споменика Анти Павелићу.

Цуроф сматра да би такав споменик био не само фалсификат улоге Хрватске у Другом свјетском рату него и увреда за све невино убијене цивиле Србе, Јевреје, Роме и антифашисте Хрвате које су убиле усташе, као и за све оне с осјећајем морала.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog