Svijet

Војска САД: Обама шаљи појачање!

ВАШИНГТОН - Амерички предсједник Барак Обама добио је званичан захтјев од команданта међународних снага НАТО у Авганистану /ИСАФ/ генерала Стенлија Мекристала за слање додатног броја војника - изјавио је данас портпарол Бијеле куће Роберт Гибс.


Он је истакао да ће о тој теми бити говора током идуће седмице.

"Дискусија о додатним снагама биће покренута, најраније сутра, али могуће је да ће се то десити идуће седмице", рекао је Гибс.

Генерал Мекристал затражио је од Обаме да одобри слање до 40 000 додатних војника у Авганистан за ефикаснију борбу против талибана.

Обама је већ наредио да буде послато 17 000 нових америчких војника у Авганистан, али је нагласио да још није спреман да донесе коначну одлуку о новим појачањима све док не буде имао јасну визију исправне стратегије за америчке снаге у Авганистану.

Портпарол америчког Стејт департмента Филип Краули рекао је да се САД припремају за војни транзит преко руске територије, чиме је демантовао раније медијске извјештаје да је о овом питању америчко-руска сарадња обустављена због финансијских разлога.

Москва и Вашингтон потписали су 6. јула споразум о војном транзиту у Авганистан копном и ваздухом током посјете америчког предсједника Русији.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog