Svijet

Либерман: Нема мира са Палестинцима

ЈЕРУСАЛИМ - Израелски министар спољних послова Авигдор Либерман изјавио је данас да не постоји могућност да се са Палестинцима у скорије вријеме постигне мировни споразум.


Ова изјава баца сјенку на нови покушај америчког изасланика за Блиски исток Џорџа Мичела да поново покрене мировни процес.

Либерман је сугерисао да би двије стране могле да склопе дугорочни привремени споразум који би осигурао просперитет, безбједност и стабилност.

Он је препоручио да се за "много каснију фазу" оставе најтежа питања, попут статуса Јерусалима и ситуације палестинских избјеглица које су због рата изгубиле домове.

"Свако ко каже да се споразум о окончању конфликта може постићи у наредних неколико година једноставно не разумије ситуацију и жири илузије, што ће на крају довести до разочарања и тоталне конфронтације", рекао је Либерман израелском радију.

Он је додао да су неки други конфликти ријешени када су сукобљене стране доносиле "драматичне одлуке" и осудиле насиље, након чега би наступио миран период који би омогућио склапање споразума.

Палестинци су раније објавили да неће пристати на привремени мировни споразум који би у бесконачност одгађао рјешавање сукоба.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog