Društvo

Недопустиви јучерашњи догађаји у Вараждину

ЗАГРЕБ - Предсједник Владе Хрватске Јадранка Косор осудила је националистичко дивљање навијача на јучерашњој утакмици младих репрезентација Хрватске и Србије у Вараждину на којој је публика бодрила домаће фудбалере скандирајући "Убиј, убиј Србина" и "Србе на врбе", оцијенивши то недопустивим.


Утакмици је претходио физички напад хрватских хулигана на директора млађих селекција Фудбалског савеза Србије Милована Ђорића.

"Апсолутно и у потпуности осуђујемо сваку врсту дивљаштва и поручујем да то нећемо толерисати, то се више не може подносити", рекла је Косорова.

Хрватска премијерка је додала да "дивљаци неће схватити поруку док се у таквим случајевима не буду прекидали утакмице и тв преноси".

Предсједник СДП Зоран Милановић рекао је да је од скандирања "Убиј, убиј Србина" опасније "када политичари срачунато и трговачки шаљу такве поруке".

Посланици у Хрватском сабору осудили раније националистичке испаде навијача на утакмици младих репрезентација Хрватске и Србије у Вараждину.

Десетак хрватских младића јуче по подне у Вараждину је физички насрнуло на Ђорића и покушало да му скине јакну са натписом „Србија", али га је спасио мјештанин, тако што га је увео у продавницу и позвао полицију.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog