Društvo

Успостављен Државни комитет безбједности цивилног ваздухопловства

САРАЈЕВО - Савјет министара БиХ данас је донио одлуку о успостављању Државног комитета безбједности цивилног ваздухопловства БиХ, саопштено је из Савјета министара.


Усвајањем ове одлуке, на приједлог Министарства комуникација и транспорта, успоставља се комитет који координира сарадњу међу надлежним тијелима БиХ ради ефикасне примјене мјера, радњи и поступака ваздухопловне безбједности, превентивним и дјеловањем у ванредним и кризним ситуацијама.

Формирање Државног комитета БиХ испуњава међународне обавезе које је као чланица преузела од Међународне организације за цивилно ваздухопловство (ИЦАО) и осигурава досљедну примјену ИЦАО стандарда безбједности и препоручене праксе.

Савјет министара усвојио је Информацију Агенције за државну службу о именованим државним службеницима којима су истекли мандати и њиховом правном статусу, у којој се наводи да је закључно са 17. септембром истекао мандат шест службеника, међу којима и директору и замјеницима директора Агенције за статистику БиХ, директору и замјенику директора Института за акредитовање БиХ и директору Фонда за повратак БиХ.

''У складу са закључком Савјета министара БиХ са 78. сједнице, директор и два замјеника директора Агенције за статистику БиХ дужност ће обављати до окончања јавног конкурса. Јавни оглас за именовање директора и замјеника директора Института за акредитовање БиХ такође је већ проведен и припремљена је листа успјешних кандидата, а када је ријеч о Фонду за повратак, јавни оглас је расписан и конкурсна процедура је у току'', наглашава се у саопштењу.

Агенција за државну службу у Информацији наводи и да је 1. јуна 2007. године истекао мандат секретару с посебним задатком у Министарству за људска права и избјеглице.

''Руководећим државним службеницима, секретару на посебном задатку престаје радни однос даном разрјешења од Савјета министара, а не самим истеком мандата. До тог момента, остају на дужности са пуним обимом овлаштења и одговорности'', истиче се у саопштењу.

Савјет министара БиХ задужио је сва министарства да у најкраћем року доставе приједлоге закона који су планирани Програмом рада Савјета министара за ову годину, како би до краја године били упућени у парламентарну процедуру.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog