Svijet

Aвганистан: Карзаи варао, могућ други круг избора

ВАШИНГТОН - У Авганистану би могао бити одржан други круг предсједничких избора, јер ће Хамиду Карзаију број гласова освојених у августу бити смањен на 47 одсто због изборних превара, пише амерички дневник "Вашингтон пост."


Лист је, позивајући се на изворе упознате са резултатима истраге, рекао је да ће независна жалбена комисија данас завршити рад на коначном броју повучених гласова.

Према прелиминарним резултатима избора, актуелни предсједник Авганистана освојио је 54 одсто гласова, чиме има више од 50 одсто колико је потребно да би се избјегао други круг гласања са његовим најближим противкандидатом Абдулахом Абдулахом.

Међутим, авганистански амбасадору Вашингтону Саид Џавад рекао је да ће, највјероватније, бити одржан други круг избора.

У интервјуу који је јуче дао другом америчком дневнику "Њујорк тајмсу" Џавад је рекао да се Карзаијева влада припрема да ће изборна комисија саопштити да је неопходно одржати други круг избора.

Позивајући се на неименованог америчког званичника у Авганистану, "Вашингтон пост" пише да су гласачки листићи за Карзаија и Абдулаха штампани у Лондону у очекивању другог круга избора и да су стигли у мисију УН у Кабулу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog