Republika Srpska

Рогатица: Завршен тендер за реконструкцију путева

РОГАТИЦА - У Рогатици је завршена тендерска процедура за реконструкцију локалног асфалтног и шест макадамских некатегорисаних путева, за шта ће 35.000 КМ бити обезбијеђено из локалног буџета.


Грађевински инспектор Зденка Чаркић рекла је данас Срни да се ради о дионицама Букрићи - Закомо, Плање - Гњила, Пашић Кула - Загановићи, као и у селима Годимиље, Гучево и друга.

Према ријечима Чаркићеве, у току је потписивање уговора са предузећем "Романијапутеви" из Сокоца за санацију локалних асфалтних путева на дионицама Ковањ - Гучево, Стјенице - Батово и градске улице Рогатичке бригаде, а средства од 28.000 КМ одобрила је општина.

Она је напоменула да ће општина, уколико се не пронађе суфинансијер, издвојити средства за адаптацију котловнице у средњој школи, за шта ће бити потребно 65.000 КМ.

Чаркић је напоменула да је у плану реконструкција нисконапонске мреже у мјесним заједницама Месићи и Гучево, а вриједност пројекта је 25.000 КМ, док ће за реконструкцију нисконапонске мреже у рогатичкој Мјесној заједници Жепа бити издвојено 30.000 КМ.

У завршној фази је изградња 12 кућа за повратнике Бошњаке на подручју општине по систему кључ у руке, а средства у висини 350.000 КМ обезбиједило је Министарство за људска права и избјеглице и Фонд за развој БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog