Politika

Гул стигао у Београд

БЕОГРАД - Предсједник Турске Абдулах Гул стигао је у дводневну званичну посјету Србији и у Београду почео разговоре са предсједником Србије Борисом Тадићем.


Турском предсједнику испред Палате Србија приређен је свечани дочек уз интонирање турске и српске химне и поздрав Гарде Војске Србије.

Испред Палате Гула је дочекао предсједник Тадић, а међу српским званичницима били су присутни министар иностраних послова Вук Јеремић, министар одбране Драган Шутановац, министар рада Расим Љајић, економије Млађан Динкић и министар без портфеља у Влади Србије Сулејман Угљанин.

Према најави, у 11.15. часова требало би да се састану делегације двије земље, а послије састанка предсједници Србије и Турске присуствоваће потписивању више билатералних споразума у Палати Србија.

Раније је најављено да ће Тадић и Гул разговарати о питањима од интереса за двије државе.

Планом прве посјете предсједника Турске, предвиђено је да се два предсједника данас обрате учесницима Пословног форума, на којем ће бити размотрене могућности унапређења досадашње привредне сарадње Србије и Турске.

На Форуму ће учествовати 40 привредника водећих турских компанија из области грађевинарства, текстилне индустрије, туризма и других области, најављено је из Привредне коморе Србије.

Гул и Тадић ће сутра посјетити Капелу мира у Сремским Карловцима и Петроварадинску тврђаву у Новом Саду.

Планирано је да, по повратку у Београд, предсједници учествују на састанку под називом "Економски развој Санџака".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog