Društvo

Михајловић, Радишић и Симић: Плавшићка се жртвовала за Српску

БАЊА ЛУКА - Некадашња предсједница Републике Српске, Биљана Плавшић, "носила је крст свог народа" и увијек су јој у првом плану биле РС, њено дејтонско признање и борба против корупције, изјавио је Светозар Михајловић, предсједник Одбора за ослобађање Плавшићеве.


Михајловић је рекао да ће вријеме и историја показати да је Плавшићева била једна од великих и значајних личности српског народа.

Некадашњи члан Предсједништва БиХ, Живко Радишић, сматра да се Плавшићева жртвовала за Српску и истaкао да је она својом предајом Хашком трибуналу преузела одговорност и за оно за шта није била крива.

"Плавшићева је вјеровала у истину, правду и помирење на овим просторима", рекао је Радишић, који је и бивши предсједник Социјалистичке партије.

Он је подсјетио да је у разговорима са представницима међународне заједнице вјеровала њиховим добрим намјерама, али су у то вријеме, како је рекао, "сви, нажалост, били наивни и обманути од њих".

Адвокат Крстан Симић рекао је да је Плавшићева дала огроман допринос у очувању Дејтонског споразума и РС.

"Њен велики искорак је признање кривице у Хашком трибуналу, са циљем да се стабилизује и демократизује ситуација у региону", рекао је Симић.

Плавшићевој су јуче формално истекле двије трећине казне, коју је издржавала у Шведској, па би, према званичној информацији шведског Министарства правде, требала из затвора изаћи данас.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog