Društvo

Донације Хипо банке у Вишеграду, Сокоцу и Брчком

БАЊА ЛУКА - Представници Хипо Алпе-Адриа-Банке а.д. Бања Лука данас су покренули петодневну акцију обиљежавања Међународног дана штедње у Републици Српској и Дистрикту Брчко донирајући 5.500,00 КМ институцијама које брину о васпитно-образовном развоју дјеце у Вишеграду, Сокоцу и Брчком.


Један од поменутих градова био је и Вишеград гдје су представници Хипо банке донирали 1.500,00 КМ и то за О.Ш. Вук Караџић (1.000,00 КМ за набавку школске лектире и уџбеника) те за спомен библиотеку Иво Андрић (500 КМ за набавку нових књига).

„Искрено се желим захвалити Хипо банци Бањалука, нашем пријатељу, која већ неколико година помаже рад наше библиотеке. И ове године уз помоћ Хyпо банке Народна бибиотека Иво Андрић успјела је да обогати књижни фонд за око 120 наслова на велико задовољство свих љубитеља књиге.", изјавила је директорица Народне библиотеке Иво Андрић, Ивана Мачар.

Представници Хипо банке у Сокоцу донирали су 2.000,00 КМ (1.000,00 КМ установи за предшколско васпитање и образовање Соколац за набавку ТВ, кућног кина и ДВД апарата, те 1.000,00 КМ за средњу школу Соколац за набавку уџбеника и школске лектире).

У Брчком су донације у износу од 2.000,00 КМ дате за Прву основну школу-подручно одјељење Ражљево (ТВ и ДВД апарат), Девету основну школу Маоча-подручно одјељење Прутаче (ТВ апарат), Десету основну школу Бијела-подручно одјеље Горња Скакава (штампац ХПЛ) те за Једанаесту основну школу Зовик (фото-апарат).

Ово је шеста година заредом како Хyпо банка организовано и врло досљедно промовише политику друштевно одговорног дјеловања (CSR) на тржишту Републике Српске. Међународни дан штедње је у Хипо Алпе-Адриа-Банка дан који је традиционално посвећен најмлађима, а банка на овај начин изражава своју захвалност грађанима локалних заједница у којима послује за указано огромно повјерење током ове и протеклих година.

Представници Хипо банке у периоду од 27. па до 31. октобра у 15 градова у којима послује банка организују низ донаторских активности којима желе да подсјете јавност на значење ријечи штедња и чињеницу колико је она важна за будућност. Тим поводом Хипо банка донираће 30.000,00 КМ, (како у новцу тако и у вриједним поклонима) дјечијим вртићима, основним и средњим школама, библиотекама, културно-умјетничким друштвима, удружењима која помажу васпитно-образовни процес инклузије дјеце са посебним потребама, болницама, домовима здравља и центрима за социјални рад.

Такође, представници Хипо Алпе-Адриа-Банка а.д. Бања Лука ће 31. октобра обићи сва породилишта у Републици Српској, у мјестима у којима послује банка, и свој дјеци која се роде на тај дан уручиће штедну књижицу са улогом од 100 КМ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog