Republika Srpska

Ју Ес Стил гаси једну пећ у Смедереву

СМЕДЕРЕВО - Амерички произвођач челика "Ју ес стил Србија" наредног мјесеца зауставиће производњу на једној од двије високе пећи у Смедереву.


Директор за комуникације ове компаније Немања Брковић каже да, због свјетске економске кризе, компанија "Ју ес стил" наставља да прилагођава производњу челика како би изашла у сусрет потребама купаца.

Предсједник независног синдиката металаца у жељезари Милета Гујанчић потврдио је да ће, због усклађивања производње и захтјева тржишта и купаца, доћи до гашења виосоке пећи 2 и то највјероватније до краја новембра.

Он је додао да се менаџмент одлучио на овај корак због кризе и контроле трошкова, те да режим рада остаје исти, односно на снази је и даље петодневна радна недјеља.

Висока пећ 2 покренута је у августу, након хаварије на једној пећи ове жељезаре у Словачкој. Тада је најављено да ће примарна производња у Смедерву радити са двије пећи док се не окончају ремонти и не испуне уговорене обавезе жељезаре у Кошицама гдје ће, такође, наредних мјесеци од три радити двије пећи.

Америчка компанија раније је саопштила да је у првом тромјесечју ове године забиљежила губитак од 392 милиона долара. Приход је у другом кварталу опао за 68 одсто.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog