Svijet

Осуђени шкотски педофили

ЛОНДОН - Двојица мушкараца који су водили највећи познати ланац педофилије у Шкотској осуђени су данас на казне доживотног затвора због злостављања дјеце, укључујући сексуални напад на тромјесечну бебу.


Нил Страхан (41) проглашен је кривим раније ове године за покушај слиовања 18-мјесечне бебе и сексуално злостављање шестогодишњег дјечака.

Џејмс Рени (38) проглашен је кривим за злостављање једног дјечака у периоду дужем од пет година. Злостављање је почело када је дијете имало само три мјесеца.

„Свако разумно људско биће било би згрожено гнусним дјелима ових људи", изјавио је полицијски званичник Алан Џонс.

Страхан, који је ХИВ позитиван и већ осуђиван за сексуална кривична дјела, мораће да проведе иза решетака најмање 16 година, одлучио је Врховни суд у Единбургу. Рени ће остати у затвору најмање 13 година.

Њих двојица осуђени су и за руковођење ланцем дјечије порнографије, заједно са још шесторицом мушкараца.

Током суђења сазнало се да је Страхан злостављао 18-мјесечну бебу, након што се спријатељио са једном породицом, која му је повјерила бригу о дјетету. Злостављање је забиљежено фотографијом.

У његовом посједу пронађено је 7 223 фотографија злостављања и 184 видео снимка, док је Рени посједовао 6 454 фотографија и 662 филма.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog