Politika

Чудић: Лидери политички незрели

БАЊА ЛУКА - Лидери странака који нису дошли на састанак у Бањалуку послали су јасну поруку да немају политичку зрелост ни вољу, па ни друштвену одговорност да преузму и одрже обећање дато бирачима, рекао је Саша Чудић, који је у име Социјалистичке партије дошао на састанак.


"Не могу рећи да ми је жао, али сматрам да није паметно ни мудро што се домаћи политичари нису одазвали на данашњи састанак и надам се да се таква пракса убудуће неће појављивати", навео је Чудић.

Он је истакао да је ово порука бирачима да су бирали лидере и политичаре који нису способни ни вољни да размишљају својом главом и да се заједничким активностима договарају о питањима која се тичу БиХ и њених грађана.

Чудић је нагласио да ће се СП убудуће одазивати на овакве састанке, јер су политичка одговорност коју има и сва питања у вези са тим, попут промјена Устава, итекако битни за будућност.

Састанак лидера странака заступљених у Парламентарној скупштини БиХ, који је заказао предсједник СНСД-а Милорад Додик, није данас одржан у Бањалуци, јер на њега није дошла већина позваних представника партија.

На састанак су се одазвали предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић, лидери Демократског народног савеза Марко Павић и Народне странке ''Радом за бољитак'' Јерко Иванковић Лијановић, те у име Социјалистичке партије Саша Чудић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog