Republika Srpska

БЛ-Берза: Трговина у октобру за 16,56 одсто већа од прошлог мјесеца

БАЊА ЛУКА - Трговањем на Бањолучкој берзи у октобру остварен је укупан промет од 15,3 милиона КМ, што је за 16,56 одсто више него у септембру, те за 49,11 одсто више него у октобру прошле године, потврдио је данас Срни помоћник директора Бањалучке берзе Дарко Лакић.


Од укупног промета, 4,8 милиона КМ је остварено трговањем акцијама "Телекома Српске", гдје је кроз аукцију за пакет акција овог емитента остварен промет од 3,8 милиона КМ.

У октобру су пријављена два блок посла, један са акцијама "Боксита" из Милића у вриједности од 1,6 милиона КМ и један акцијама "Велетекстила" из Бањалуке у вриједности од 570.000 КМ.

На редовном трговању обвезницама трговало се у вриједности од 2,17 милиона КМ, при чему је највећи промет остварен са двије емисије обвезница Републике Српске - измирење ратне штете, у укупној вриједности 1, 85 милиона КМ.

Акцијама фондова трговало се у вриједности од око 320.000 КМ, при чему су најтргованије биле акције "Еуроинвестмент" фонда, са прометом од 140.000 КМ.

Берзански индекс је, након три мјесеца раста, у октобру изгубио на вриједности за 2,11 одсто, док је индекс инвестиционих фондова изгубио на вриједности за десет одсто.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog