Svijet

Oбама: Правим грешке, али све су ситне

ВАШИНГТОН - Амерички председник Барак Обама је изјавио да вјероватно свакога дана направи једну грешку, али вјерује да током претходних 10 мјесеци, када је изабран за шефа државе, није направио ниједну крупну грешку.


„Свакога дана направимо најмање једну грешку, али не мислим да је направљена нека крупна", рекао је Обама у интервјуу Ројтерсу.

Као примјер једне своје грешке, Обама је подсјетио на случај хапшења угледног професора са Харварда, Афроамериканца Хенрија Луиса Гејтса прије четири мјесеца.

Обама је тада рекао да је „полиција реаговала глупо" при хапшењу Гејтса.

Та изјава узбуркала је јавност, након чега је Обама признао да је требало пажљивије да бира ријечи.

Обама је казао да се свакодневно дешавају неке ствари које одвраћају пажњу, а за које се касније испостави да нису биле важне.

„Међутим, када су у питању важне одлуке које доносимо да би спасили економију, рад на повлачењу наших снага из Ирака и како смо довели здравствени систем тамо гдје седам предсједника није успјело, осјећам се добро што се тиче нашег напретка", закључио је Обама.

Британска агенција је подсјетила да је Џорџ Буш, Обамин претходник, пред крај првог мандата изјавио да не може да се сјети да је направио неку грешку.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog