Kultura

У Милану награда за бањолучки филм

БАЊА ЛУКА - Филм "БЛ екстрим", редитеља Владимира Марковића из Бањалуке, освојио је специјалну награду жирија у категорији "Спорт и друштво - спорт за све" на Првом међународном фестивалу спортског филма у Милану, који је одржан 6. новембра.


"БЛ еxтриме" је Марковићев редитељски деби урађен у копродукцији Рафтинг клуба "Кањон" из Бањалуке и продукцијске куће "Пасаж адвертисинг" из Београда. Сниман је у новембру прошле године у кањону ријеке Врбас и његове десне притоке Швракаве. Филм је кориштен у склопу промотивних активности Свјетског првенства у рафтингу "Бањалука 2009".

"Филм је добио специјалну награду у конкуренцији више од 500 филмова из 20 земаља", рекао је Срни Љубинко Спасојевић, члан тима за односе с јавношћу Рафтинг клуба "Кањон".

Он је навео да је ово друга награда у 2009. години коју је освојио филм "БЛ екстрим", подсјетивши да је првобитно добио специјалну награду жирија на Првом београдском међународном фестивалу спортског филма, одржаном у јуну у организацији Олимпијског Комитета Србије.

Од осталих путописно-авантуристичких емисија, издваја се играном формом и јасним сценаријем у коме су се одлично снашли млади глумци Драгана Марић, Марио Лукајић, Миљка Мугоша и Милан Петровић.

"`БЛ екстрим` уствари представља пилот пројекат који би у 2010. години требало да се `преточи` у серијал емисија које би подстицале повратак младих природи, бављење спортом, промоцију авантуистичког туризма и промовисањем интересантних дестинација у БиХ за бављење овим активностима", напоменуо је Спасојевић.

Први међународни фестивал спортског филма одржан је у Милану под окриљем Међународног олимпијског комитета.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog