Politika

Мујезиновић сагласан са именовањима у Електропреносу

САРАЈЕВО - Премијер Федерације Мустафа Мујезиновић дао је данас сагласност на одлуку Управног одбора "Електропреноса БиХ" којом се именују в.д. генералног директора и в.д. извршних директора у овој компанији.


Ову одлуку Управног одбора у својству члана Скупштине акционара из РС у "Електропреносу БиХ" одобрио је данас и предсједник Владе Републике Српске /РС/ Милорад Додик.

"Ово одобрење је у складу са закључцима са састанка предсједника влада РС и ФБиХ, одржаног 6. новембра, о питању функционисања компаније `Електропренос БиХ`", саопштено је из Министарства индустрије, енергетике и рударства РС.

Управни одбор "Електропреноса БиХ" именовао је јуче Душана Мијатовића за вршиоца дужности генералног директора, Винка Вукића за в.д. извршног директора за рад и одржавање система, Златка Видовића за в.д. извршног директора за финансије и администрацију и Рамиза Мехмедагића за в.д. извршног директора за правне послове.

Високи представник у БиХ Валентин Инцко наметнуо је 18. септембра законе којима се регулише рад компаније "Електропренос БиХ", али је Влада РС те наредбе одбацила уз образложење да задиру у власничке односе и крше права акционара.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog