Politika

Васић: Сарајевска политика прегласавања

БАЊА ЛУКА - Поновно прегласавање члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојше Радмановића у вези са буџетом класична је сарајевска прича прављења државе наопако и покушај слабљења ентитета, изјавио је извршни секретар Савеза независних социјалдемократа Рајко Васић.


Он је рекао да поједини сарајевски политичари, ако не и сви, мисле да се држава прави количином пара која се централизује у Сарајеву.

"То је, дакле, обрнут поступак, јер држава се прави интересима њених дијелова и грађана. То што је Небојша Радмановић прегласан само је један дио процедуре, јер ће буџет ићи даље и наравно доживјеће судбину реалности, као што је доживио и прошле године", сматра Васић.

Васић је оцијенио да се повећањем ставки буџета БиХ покушавају ослабити ентитети, јер је прописано да се из Управе за индиректно опрезивање прво намире институције БиХ, а потом "ко стигне и шта остане".

"Не мислим да је то нешто трагично што се тиче самог буџета, а прегласавање је већ виђена формула да два бошњачка члана Предсједништва БиХ то ураде оном из РС када год имају прилику", рекао је Васић.

Предсједништво БиХ је на јучерашњој сједници утврдило Приједлог закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2010. годину, за који су гласали предсједавајући и бошњачки члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Харис Силајџић, док је Радмановић био против.

Радмановић је током расправе истакао да је против повећања било које ставке у буџету због укупне економске ситуације у БиХ и глобалне кризе, али је повећање усвојено за финасирање пројеката одрживог пројекта са 10.5000.000 на 32.000.000 КМ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog