ESfrfDS9Mus

Društvo

РТЦГ: Сахрана патријарха Павла је шпрдња

БАЊА ЛУКА - На адресу Фронтал.РС су се обратили многи посјетиоци поводом сахране патријарха СПЦ, Његове Светости Патријарха Павла. Примједбе су указивале углавном на рад федералних медија (нпр. наслов "Одлазак великосрпске сотоне патријарха Павла"), али и на понашање јавног сервиса Црне Горе (РТЦГ).


Чак и веома гледане забавне телевизије као Свет плус, Пинк мјузик или БН мјузик; прекинули су емитовање својих програма, док то није случај са РТЦГ. На то један од наших посјетилаца каже:

"Тренутно пратим ТВ пренос сахране. Сви канали на кабловској из Србије и Републике Српске емитују пренос или пригодан програм за овакву прилику. На РТЦГ(сателитски програм) видим забавни програм, као новогодишњи.

Не буде ми тешко, нађем на интернету бројеве телефона и назовем. Кажем да зовем из Бање Луке и да ме занима зашто РТЦГ нема пригодан програм.

Назвао сам кабинет директора и представио се као новинар који прави прилог о медијском покривању сахране патријарха, спојили су ме са ПР-ом, која није жељела да се представи и послије глумила да она није ПР. Јавила се тета која умире од смјеха на моје питање, каже да у ЦГ живе и други народи. Ја питам, да ли је 80% становника ЦГ који признају СПЦ и Патријарха Павла за духовног вођу довољно за ТВ пренос, а она каже да „неће да праве шпрдњу од сахране као ови у Београду...

Нисам могао да вјерујем шта је рекла. Био сам неприпремљен и шокиран том изјавом, и жао ми је што нисам успио да је снимим и пошаљем вам. Али сам зато успио да снимим остатак разговора гдје каже: "Ко је мислио да иде на сахрану имао је воз и аутобус... Баш ми вас је жао што постављате таква питања... Слободно искључите РТЦГ у Бањој Луци... Ја сам јако задовољна што РТЦГ то не емитује... Црногорску дијаспору то не интересује... Пошто зовете из иноземства,... Ми причамо црногорским језиком...

Нисам одавно причао с неким ко хоће да експлодира од мржње, комплекса и зла у себи. А све то увијено у целофан марке монтенигер, каже наш посјетилац.

На кликом на садржај испод можете чути аудио запис разговора.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog