Politika

Радојичић на слави: Сачували смо полицију

БАЊА ЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић рекао је да је власт Српске и послије рата успјела сачувати своју полицију као важну институцију РС.


"Систем полиције и унутрашња безбједност за наше грађане је од изузетне важности, као што је важно да грађани доживљавају полицију као своје суграђане и да у њих имају повјерење", рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци након обиљежавања крсне славе МУП РС - Светог архангела Михаила.

Он је подсјетио да Народна скупштина РС редовно разматра извјештаје МУП Српске који су до сада, како је нагласио, прихваћени и позитивно оцјењени.

"Треба истаћи да је рад МУП-а све успјешнији, а сарадња са полицијама у региону показала је да могу бити пресјечени ланци организованог криминала и побољшана безбједност грађана РС и БиХ", рекао је Радојичић.

Директор Полиције РС Урош Пена рекао је да је полиција Српске у овом тренутку добро увезана и високо позиционирана како у БиХ тако и у окружењу и уз мало више техничке опремљености може да одговори свим будућим изазовима у инетресима грађана и безбједности.

"Полиција је у суштини везана за појединца и уколико се сваки грађанин осјећа срећним, срећна је и полиција", закључио је Пена.

Поводом крсне славе МУП РС јутрос је цркви Рођења Пресвете Богородице у Бањалуци служен славски обред и помен за погинуле припаднике МУП-а РС у протеклом рату, а потом су положени вијенци на спомен-обиљежје испред зграде МУП-а РС.

Обиљежавању крсне славе, између осталих, присуствовали си и предсједник РС Рајко Кузмановић, министар здравља и социјалне заштите Ранко Шкрбић, посланици у парламенту РС, представници из РС у институцијама БиХ, Борачке организације РС, ЕУПМ, и невладиних организација РС.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog